Soorten om in de tuin te planten

Steeds vaker krijgen wij de vraag of het mogelijk is om de kerstboom na de kerst in de tuin te planten. Allereerst is het belangrijk om te weten dat wij verschillende soorten kerstbomen aanbieden.

Nordman: Zo hebben wij de Nordman kerstboom in ons assortiment zitten. Deze boom wordt in 90% van de gevallen afgezaagd. De resterende 10% heeft wel een “kluit”. Meer info hierover vind u hier. (LINK). Deze Nordman met kluit zal het niet overleven als je deze na de kerst in de tuin plant.

Fijnspar: De fijnspar wordt door ons in de meeste gevallen als kluit boom of in pot geleverd. Mocht u een gezaagde boom wensen dan wordt de kluit er op verzoek afgezaagd. Wilt u deze boom terug in uw tuin planten na kerst? Dat kan.

Omorika spar: De Omorika is een van de meest verkochte kerstbomen. Deze boom door ons in de meeste gevallen als kluit boom of in pot geleverd. Mocht u een gezaagde boom wensen dan wordt de kluit er op verzoek afgezaagd. Wilt u deze boom terug in uw tuin planten na kerst? Dat kan. De kleinere exemplaren staan bij ons in pot. Doordat deze kleinere bomen minder wortels hebben slaan ze eerder aan. Bovendien drogen de wortels minder uit doordat ze in een pot staan. Ook dit verhoogt het slagingspercentage.

Fraseri spar: De Fraser spar is een boom die in opkomst is. Deze boom groeit langzaam en compact en is daarom ouder dan een fijnspar of omorika kerstboom als u deze in huis haalt. Hierdoor is de stam al dikker en is het wortelgestel van de boom al ruimer. Hierdoor gaan er bij het uitsteken van de boom meer wortels verloren. Het is niet aan te raden om deze boom te gebruiken voor herplant.

Wilt u de kansen verhogen om uw boom na de kerst aan te laten slaan in de tuin? Lees dan onze tips door en maak hier gebruik van. Wilt u een nog beter slagingskans? Informeer dan bij ons voor een pot gekweekt exemplaar. Deze boom is in pot gekweekt en hierdoor zijn de wortels van de boom nog intact. Deze bomen zijn vanaf augustus tm eind november te reserveren en kunnen vervolgens begin december bij ons afgehaald worden. Let er wel op dat de prijzen van deze bomen een stukje hoger liggen dan de reguliere bomen. Neem contact met ons op via het contact formulier en geeft aan hoeveel stuks u wenst en hoe groot deze moeten zijn. Wij zullen dan een passende oplossing voor u zoeken.